Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége
LETÖLTÉSEK  |  
BELÉPÉS
Elfelejtett jelszó?
  |  REGISZTRÁCIÓ
MagunkrólSzolgáltatások, TanfolyamokHírekEsemények, rendezvényekVillanyszerelők, felülvizsgálókDokumentumtárMédiatárKapcsolatPartnerek, támogatókFórum
Az EMOSZ-ról
A Szövetség története

Az épületvillamos szakterület az építési szerelőipar meghatározó része, mely ma már nem csak a régi, "tradicionális" villanyszerelésből áll. Az erősáramú épületbetáplálás, a villamos hálózatszerelés, a mind jobban specializálódott világítási berendezések mellett szerves része a hírközlési, adatátviteli, a tűz- és vagyonvédelmi, valamint épületfelügyeleti rendszerek kialakítása.

 

Magyarországon ezt a munkát – az összvolumen több mint 50%-át – magánvállalkozók végzik. A villamos szerelési anyagok – akár hazai, akár külföldi – igen nagy hányada is a magán kis- és nagykereskedőknél vásárolhatók meg.

 

Az épületvillamos szakterületen működő magánvállalkozók szakmai összefogását vállalta fel az 1991-ben alakult EMOK (Elektromosipai Magánvállalkozók Országos Kamarája), mely nevét időközben EMOSZ-ra ( Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége) változtatta. A Szövetség önálló jogi személy, önkéntes tagságon alapuló magánjogi testület.

 

Szövetségünk képviseli tagjait, gazdasági érdekeiket minden olyan fórumon, ahol a döntéseket érdemben befolyásolhatja.


Figyelemmel kíséri a szakma fejlődését, igyekszik feltárni az akadályozó tényezőket, s kezdeményezi azok feloldását.
Kölcsönösen elismert érdekek alapján együttműködik a szakmai és gazdasági érdekkör területén működő hatóságokkal, szervezetekkel.


Érdekazonosság alapján együttműködik a bel- és külföldi szakmai és vállalkozói érdekképviseletekkel, az országos és területi gazdasági kamarákkal.

 

A Szövetség közreműködik, illetve tagjain keresztül szakmai segítséget nyújt a szakképzés színvonalának emelésében.


A Szövetség, a területi gazdasági kamarákkal együttműködve meghatározó szerepet vállal a mesterképzésben és a mestertovábbképzésben. A Szövetség tanfolyamain elsajátíthatók a szakterületnek az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakmái.

 

A Szövetség rendszeresen Szakmai Napokat szervez a szakterület szakemberei számára.
A Szövetség nemzetközi kapcsolatai alapján évente két-három szakmai utat szervez nemzetközi épületvillamos-, épületinformatikai- és világítástechnikai szakvásárokra.

Szövetségünk lapja, a villamos társadalom egyik legkedveltebb hazai szakmai folyóirata, a havonta megjelenő Elektro Installateur.

 

Szövetség munkáját Elnökség irányítja, a napi operatív munkát ügyintéző látja el.

Az EMOSZ-rólKüldetésAlapszabályLegyen Ön is az EMOSZ tagjaKapcsolatEtikai Bizottság
Legyen Ön is az EMOSZ tagja
Ismerje meg szövetségünket és jövőképünket, hasznosítsa
a tagság előnyeit.
HírlevélÍRATKOZZON FEL!Értesüljön elsőként!